Toen wij elkaar in 2008 leerden kennen is onze droom ontstaan, samen een Spiritueel centrum te starten. Hoewel het de eerste jaren slechts bij een idee bleef, was het er wel 1 waar we altijd mee bezig bleven. Ook ik (Sandra) begon meer en meer spiritueel te ontwaken, en het bleek dat wij beiden gezamenlijk nog zoveel meer kunnen dan we ooit verwacht hadden. Onze liefde voor tuinieren werd ook aangewakkerd, steeds meer begonnen we te voelen dat we niet slechts een ruimte wilden maar dat we echt een plek wilden creëren waar je jezelf kan voelen in verbinding, met het diepere van de Aarde tot in de Kosmos, een plek waar je even helemaal los komt van alle ruis van de buitenwereld. En dat we zelf op onze tocht zulke fijne plekken zijn tegengekomen die soms zulke prachtige veranderingen te weeg brengen. 

In Januari 2016 zijn we op deze plek terecht gekomen, een prachtig huis met een grote tuin aan de rand van Heerhugowaard, al vanaf het eerste moment dat we hier binnen stapten was er zo’n diepe rust en stilte voelbaar. De tuin ruim en uitnodigend en een stukje grond direct achter ons huis met een bedrijfsbestemming, het was de perfecte plek!

Tussendoor hebben we veel spirituele reizen gemaakt waarin we ontzettend veel hebben mogen leren over het collectief, leiderschap en het openen in verschillende dieptes van ons wezen. Hier hebben we veel ervaring op kunnen doen in het werken vanuit Essentie.

In 2018 zijn we begonnen met de eerste workshops en sessies vanuit de huiskamer, dat kwam in een mooie stroming en fijne samenwerking. Peter gaf al vele jaren workshops en meditatieles in Oudkarspel en Alkmaar. Maar nu gaven we voor het eerst samen avonden. Ondertussen was de tuin nog een iets ander verhaal, waar op de ene plek van nature een krachtplek ontstond, waren er andere delen van de tuin die nog flinke opschoning nodig hadden. Op sommige plekken was het nodig bepaalde bomen aan te planten of juist struiken weg te halen. Vanaf het moment dat er balans ontstond in de tuin, kwam als vanzelf de zweethut in ons leven.

En waar wij bedacht hadden dat een yurt moest komen en we verwoed bezig gingen een goeie fundering aan te leggen, ging de vergunning niet door en bleek in de fundering een groot krachtwiel te willen ontstaan

Toen we de korven met stenen op gingen halen die je hierboven op de foto ziet, stond daar een grote boeddha tegen het huis die we zo mee mochten nemen

De boeddha staat op de vredigste plek van de tuin, een mooie plek voor meditatie

En daarna werd ook onze praktijkruimte in de tuin gebouwd!

 

workshop kussens

Het is een heerlijke knusse ruimte geworden, ideaal voor sessies en bied ruimte aan groepen van ongeveer 10 mensen, zittend 12 Ondertussen komt er elk jaar nog steeds wat bij zowel binnen als buiten in de tuin. En leggen we nu een tuin aan achter de workshopruimte waar een fijne vuurplek is bijgekomen.

Ieder seizoen merken we weer dat er ook hele fijne mensen de ruimte huren en er mooie samenwerkingen ontstaan! Waarvan we ook ontzettend genieten.

Bewerk