Toen wij elkaar in 2008 leerden kennen is onze droom ontstaan, om samen een spiritueel centrum te starten. Waar Peter zijn leven al volledig draaide om spiritualiteit, zag ik mezelf als koffiejuffrouw rondlopen en de gasten ontvangen. Hoewel het de eerste jaren slechts bij een leuk idee bleef, was het er wel 1 waar we altijd mee bezig bleven. Ook begon ik meer en meer spiritueel te ontwaken, en bleek dat wij beiden nog zoveel meer kunnen dan we ooit verwacht hadden. Onze liefde voor tuinieren werd ook aangewakkerd, en steeds meer begonnen we te voelen dat we niet slechts een ruimte wilden waar af en toe iets gegeven werd, maar dat we echt een plek wilden creëren waar je jezelf kan voelen in verbinding met het diepere van de aarde, een plek waar je even helemaal los komt van alle ruis van de buitenwereld.

In Januari 2016 zijn we op deze plek terecht gekomen, een prachtig huis met een grote tuin aan de rand van Heerhugowaard, al vanaf het eerste moment dat we hier binnen stapten was er zo’n diepe rust en stilte voelbaar. De tuin ruim en uitnodigend, en een stukje grond direct achter ons huis met een bedrijfsbestemming, het was de perfecte plek!

In 2018 zijn we begonnen met de eerste workshops en sessies vanuit de huiskamer, dat kwam in een mooie stroming en fijne samenwerking. Ondertussen was de tuin nog een iets ander verhaal, waar op de ene plek van nature een krachtplek ontstond, waren er andere delen van de tuin die nog flinke opschoning nodig hadden. Op sommige plekken was het nodig bepaalde bomen aan te planten of juist struiken weg te halen. Vanaf het moment dat er balans ontstond in de tuin, kwam als vanzelf de zweethut in ons leven.

En waar wij bedacht hadden dat een yurt moest komen en we verwoed bezig gingen een goeie fundering aan te leggen, ging de vergunning niet door en bleek in de fundering een groot krachtwiel te willen ontstaan

Toen we de korven met stenen op gingen halen die je hierboven op de foto ziet, stond daar een grote boeddha tegen het huis die we zo mee mochten nemen

De boeddha staat op de vredigste plek van de tuin, een mooie plek voor meditatie

En daarna werd ook onze praktijkruimte in de tuin gebouwd

 

workshop kussens

Het is een heerlijke knusse ruimte geworden, ideaal voor sessies en bied ruimte aan groepen van ongeveer 10 mensen.

Bewerk